Yavru kedi sahiplenmeden önce sütten kesilmiş olması önemlidir. Bir yavru kedinin meydana gelmesi için bir dişi birde erkek kediye ihtiyaç duyar. Dişi ve erkek kedinin çiftleşmesi sonucu yavru kediler meydana gelir. Yavru kediler ilk doğdukları zaman gözleri kapalı ve tamamen annesinin kontrolü altında olurlar.
Henüz gözleri açılmamış bu kedilerin anne sütü ile beslenmesi çok önemlidir. Anneleri onları belirli bir hafta besler ve onlara nasıl besleneceğini öğretir. Bizler yavru bir kedi sahiplenecek isek öncelikle sütten kesilmiş olmasına dikkat etmeliyiz. Sütten eksilmiş yavruların sahiplenip evcil kedi olarak beslenmesi en sağlıklı yöntemdir.

Yavru kedi bakımı nasıl yapılmalıdır.
Yavru kedi bakımları doğru yapılmadığı zaman kedide sağlık sorunları gibi sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Öncelikle evlat edinmiş olduğunuz yavru kedinin kaç haftalık olduğunu öğrenmelisiniz. Daha sonrasında veteriner hekim ile görüşerek gerekli aşıların yapılması işlemi gelmektedir.
Yavru kedilerde gençlik hastalıkları olabilir. Bu hastalıkları henüz yavru olduğu için atlatamaz , bu yüzden veteriner hekime ihtiyaç duyar.
Veteriner hekim tarafından gerekli müdahale yapıldıktan sonra kendinizin evde yapması gereken bakımlar vardır. Bu bakımları kedinizi gözlemleyerek yapmalısınız. Öncelikle fiziki kontrollerin yapılması gerekmektedir.
Yavru kediler gençliğe erişene kadar anneleri tarafından beslendiği için bulundukları ortamdan dış parazit kapabilir. Bu durumu anlayabilmemiz için kedimizi gözlemlememiz gerekir. Bu gözlemler kaşıntı , tüy yapılarında eksiklikler ve cilt rahatsızlıklarının gözlemlemesi olarak bilinmektedir.
Bu gibi gözlemlerin yapılması ve şüphelendiğiniz bir durumda ilaç ve damla tedavisine geçilmelidir. Yavru kedilerde sadece dış parazit görülmez. Bir çok yavru kedinin mağdur olduğu göz hastalığı vardır.
Yavru kedilerde göz akıntısı meydana gelir ve çapaklanma oluşur. Bu çapaklanma kediler üzerinde körlük sebebi olarak bilinmektedir. Çapaklanma meydana gelmiş yavru bir kedinin gözleri temizlenmelidir. Eğer göz enfeksiyonu kapmış ise derhal veteriner hekim ile görüşülmeli ve göz damlası tedavisi uygulanmalıdır.
Bu tedavinin ihmali yapılır ve ertelenir ise kedinizin çapaklanma olan gözünde körlük meydana gelir. Göz rahatsızlığı olan yavru kedi türlerinin 15 haftalık olmadan tedavisinin yapılması önem arz eder.

Yavru kedilerin beslenme düzeni nasıl olmalıdır.
Yavru kedilerin beslenmesinde ilk akla gelen inek sütü gibi görülebilir. Bu yanlış olmamak ile birlikte doğruda değildir. Yavru kedi oldukları için dışarıdan temin edilmiş kendi türü olmayan farklı bir hayvanın sütü ile beslenmesi doğru olmayabilir. Bu durumlarda kediniz henüz yavru olduğu için bazı rahatsızlıklar yaşayabilir.
Öncelikle sahiplenmiş olduğunuz yavru kedilerin beslenmesi için yavru mamaları tercih etmelisiniz. Yavru mamaları diğer kedi mamalarından daha küçüktür ve kedinizin gelişim gösterebilmesi için gerekli besin değerine sahiptir.
Diğer bir açıdan yavru kedilerin hastalık kapmamaları için mama kapları ve su kapları olmalı ve sürekli yıkanıp dezenfekte edilmelidir. Yavru mamaları kuru ve yaş mama olabilir. Bu mama türlerinden hangisinin seçileceği bütçenize kalmıştır. Genel olarak yaş mama ile beslenmesi daha sağlıklı olduğu düşünülmektedir.