yaşayan kaya ciklet balığı

Yaşayan Kaya Ciklet Balığı Cinsiyet Ayrımı

Yaşayan kaya ciklet balığı cinsiyet ayrımı renklerinden ve boyutlardan anlaşılmaktadır. Erkeler dişilere göre daha büyük olmaktadır. Üreme dönemlerinde erkek olan yaşayan kaya ciklet balığı renkleri mavi tonlarına yaklaşmakta.

Yaşayan kaya ciklet balığı üreme ise ağızda kuluçka yöntemi ile olmakta. Yaşayan kaya ciklet balığı cinsiyet ayrımı sonrasındaki üremede. Kuluçkaya alan dişi balığın boyutuna göre 150-200 yumurta yapabilmektedir. Yumurtalar kuluçkadan 21-22 gün içerisinde çıkmaya başlar.

Yaşayan Kaya Ciklet Balığı Cinsiyet Ayrımı
Yaşayan Kaya Ciklet Balığı Cinsiyet Ayrımı

Yaşayan Kaya Balığı Cinsiyet Ayrımı

Akvayum balığı olan yaşayan kaya balığı cinsiyet ayrımı önemli bir konudur. Yaşayan kaya balığı cinsiyet ayrımı balığın üreme döneminde daha belirgin bir hal alır. Bu dönemde erkek olanların rengi maviye döner. Bir diğer ayırt etme yöntemi dişiler erkeklere göre daha ufaktır.

Yaşayan Kaya balığı

Etçil bir tür olan yaşayan kaya balığı farklı türlerle beslenilmesi önerilmemekte. Çünkü kendi türünden olmayanlara pusu kurarlar ve kavga ederler. Pusu kurma yöntemini kum içerisine gömülerek yapmakta.

yaşayan kaya balığı

Yaşayan kaya balığı açık kahve rengi üzerine koyu kahve kamuflaja sahiptir. Bu sayede kum içerisinde kendisini kamufle eder. Kamufle olan yaşayan kaya balığı fark edilemez. Bu esnada hareketsiz bir şekilde beklemeye başlar.

Akvaryum doğru tercih edilmelidir. Akvaryum boyutu ne kadar büyük olursa yaşayan kaya ciklet balığı ayrımı o kadar kolay olur. Çünkü akvaryum boyutunu büyük olmasından dolayı büyüme eğilimi gösterir. Bu sayede üreme dönemi daha üretken geçer.

Yaşayan Kaya Ciklet Balığı Cinsiyet Ayrımı ve Akvaryum

Yaşayan kaya ciklet balığı cinsiyet ayrımı yapılmasının ardından akvaryum sıcaklığının doğru ayarlanması gerekmektedir. Bu sıcaklık 24 – 28 derece aralıklarında olması iyi olacaktır. Daha sonrasında akvaryum içerisine kaya ve kum koyabilirsiniz. Akvaryum içerisinde oksijen pompası olması gerekmektedir.

Yaşayan Kaya Balığı Cinsiyet Ayrımı

Dış görünüşü kahve rengi benekler bulunmaktadır. Bu benekler balığın yaşayan kaya balığı adını almasını sağlamıştır. Rengi bir kayayı andırır. Kendisine benzeyen kayaların yanında ölü taklidi yapmaktadır.

Yaşayan kaya balığı akvaryumu içerisinde 1 erkeğe 3 dişi kolonisi olacak şekilde ayarlaya bilirsiniz. Bu sayede kendi kolonisini oluşturmaktadır. Sonrasında kendi kolonisi arasında üreme yapacak ve kolonisini çoğaltacaktır. Bu çoğalma sonrasında erkek olan balıkları farklı akvaryumlara aktarabilirsiniz.

Yaşayan Kaya Balığı Beslenmesi

Balık yemi ile beslemesi yapılmaktadır. Bu yemlerin bazı niteliklere sahip olması gerekmektedir. Sahip olması gereken nitelik etçil olan balık yemi olmasıdır. Yaşayan kaya balığı etçil balık türleri arasındadır.

yaşayan kaya ciklet balığı

Balıklarınızın sürekli olarak yem ile beslemeniz balığınızı sağlığı ve iştahı açısından olumsuz etkiler. Bu yüzden balık besleme rutininizin aralarına artemia ve su piresi gibi canlı yemler verebilirsiniz. Çünkü balığınızın sağlığı açısından olumlu etkisi olacaktır.

5/5 - (2 votes)

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir