Evde hobi amaçlı tuzlu su akvaryum balığı bakımı yapacak kişiler tropikal bir görünüm olmasını önemser. Bir çok kişi bu yüzden tuzlu su akvaryum kurar ve balığını beslemeye başlar. Akvaryum içerisindeki süslerin doğal ve canlı süsler olması tuzlu su akvaryum balığı besicileri için önemlidir.

Tuzlu Su Akvaryumu Nasıl Hazırlanır ?
Akvaryumlar iki çeşit olup tuzlu su akvaryumu ve tatlı su akvaryumu olarak ayrılmaktadır. Beğendiğiniz herhangi bir akvaryum veya fanusu tuzlu su akvaryumu olarak hazırlayabilirsiniz. Hazırlanma işleminde hobi olarak besleyecek kişinin kişisel zevkleri önemlidir.
Kişisel zevkinize göre hazırlayacağınız akvaryum için kesinlikle kullanılması gereken aletler vardır. Öncelikle bir akvaryum içerisinde kesinlikle termostatlı bir su ısıtıcısı, oksijen pompası ve su filtre aracı olmalıdır. Çünkü bu araçların tüm akvaryumlarda bulunması gerekli ve beslediğiniz balığın ömrü için önemlidir.
Bir akvaryum içerisine bu araçları yerleştirdikten sonra kendi kişisel zevkinize göre canlı ve organik malzemeler koyabilirsiniz.
Hazırlamış olduğunuz akvaryum içerisine balıklarınızı koymadan önce suyu ilave etmelisiniz. Daha sonrasında eklemiş olduğunuz suyun akvaryum içerisinde dinlenmesi ve balığınızın yaşama ısısına erişmesi için bekleyin. Sonrasında hazır olan akvaryuma beslemek istediğiniz balıkları koyarak beslemeye başlayabilirsiniz.

Tuzlu Su Akvaryum Balığı Bakımı
Bir arkadaşınızda yada bir restorant içerisinde akvaryum gördünüz ve sizde beslemek istediniz. Beslemek istediğiniz balık türüne bir baktınız tuzlu su balığı. Peki tuzlu su akvaryum balığı bakımı kolay olup olmadığını merak ettiniz. Tabi ki tatlı su balığına hazırlanmış akvaryum bakımı gibi olmayacak.
Tuzlu su akvaryum balığı bakımı tatlı suya göre zordur. Filtre cihazınız sık sık çalıştırmalı ve filtreyi sürekli olarak değiştirmelisiniz. Filtre kullanmamanız halinde akvaryum içerisinde yosun görülecektir. Yosunlar akvaryum camını kaplayacak ve balıklarınızı artık göremeyeceğiniz çirkin bir görüntü oluşturacak. Bu çirkin görüntü ile karşılaşmamak için kesinlikle bir filtre cihazı kullanmalısınız.
Daha sonrasında tuzlu suda yaşayan balığınızın hangi sıcaklıkta yaşadığını tespit etmelisiniz. Isı cihazı sürekli olarak balığın su ısısını yaşam ısısında tutmasını sağlamalısınız. Akvaryum içerisindeki tuzlu suyun temini zordur. Bu zorluk musluklardan tuzlu su akmamasından kaynaklanır.
Akvaryum suyunun tamamını değiştirmek istediğinizde tuzlu su satan yerlere giderek suyunuzu temin etmelisiniz. Temin ettiğiniz bu suyu akvaryum içerisine doldurarak balıklarınızı tekrardan koyabilirsiniz.

Tuzlu Su Akvaryum Balıkları Cinsleri
Akvaryum boyutuna göre beslenecek balık cinsleri değişkenlik gösterir. Bunun için öncelikle kaç litrelik bir akvaryum kurduğunuzu bilmeli ve ona göre balık türü seçmelisiniz.
- Lapin Balığı ince uzun bir balık türü farklı renklerde olabilmektedir.
- Kelebek balığı beyaz üzerine turuncu çizgilere sahip.
- Mavi Cerrah Balığı Mavi siyah renklere sahip sarı kuyruklu bir balık türüdür.
- Kar Tanesi Müren yılan balığı olarak bilinen olarak isimlendirilen bir balık cinsidir.
- Palyaço balığı turuncu renk üzerine beyaz çizgilere sahiptir.
Özellikle bu balık türleri kişilerin en çok tercih ettiği balık türleri arasında yer almaktadırlar. Bu tür balıkları temin etmek kolaydır. Akvaryum aldığınız yerlerden istediğiniz balıkların isimlerini söylerseniz sizler için temin edebilirler. Sadece balık konusunda değil akvaryum süslerinizi ve canlı bitkileri de isteye bilirsiniz.
Öncelikle bir fanus yada akvaryuma ihtiyacınız vardır. Daha sonrasında temin ettiğiniz tuzlu suyu akvaryum içerisine doldurmalısınız. Ardından kişisel zevkinize göre süsleyebilirsiniz. Sonrasında her akvaryumda bulunması gereken ısıtıcı ve hava pompasını içerisine koyabilir balıklarınızı su içerisine koyabilirsiniz. Bu sayede tuzlu su akvaryumu kurmuş olacaksınız.
Bir tuzlu su akvaryumu sahibi iseniz akvaryum bakımı yapmak kolaydır. Tuzlu su akvaryumu içerisinde bir adet filtre cihazı bulundurmalısınız. Bu sayede suyu temizleyecek ve su pislenmeyecektir. Tuzlu su akvaryum balığı bakımı bu kadar kolaydır.