sevda papağanı

Sevda Papağanı Özellikleri ve Bakımı

Sevda papağanı papağanların palyaçosu olarak bilinir. Palyaço olarak bilinmesinin sebebi tüm vücutları gök kuşağı gibi olup boyanmış gibi durmalarından kaynaklanır. Sevda papağanları dış görünüşleri ile sizleri aldata bilir. Renkli ve oyuncak gibi olan bu papağan türlerinin kafeste beslenmesi doğrudur. Kafeste doğru bir biçimde beslenen seda papağanları ömürleri uzun olur ve hayat boyu mutlu yaşarlar.

Sevda papağanları konuşurmu?

Papağan türleri arasında konuşanlar ve sesi taklit edenler vardır. Papağanın bir kelime söylemesi bunu bilinçli yaptığı anlamına gelmez. Papağanlar taklitçi kuşlardır ve tekrar eden sesleri taklit edebilirler. En çok konuşan papağan türleri arasında ara papağanı vardır. Ara papağanları konuşmaya ve sizi taklit etmeye yatkın kuş türleri arasındadır.

Sevda papağanları diğer taklitçi kuşlar gibi konuşamaz. Kelime hazneleri çok azdır. Bir seda papağanın konuşma eğitimi uzun zamanlar gerektirir ve çok az kelimeler konuşur. Sevda papağanı konuşması esnasında öğretmiş olduğunuz kelimeyi net olarak söylemediği olabilmektedir. Bunun sebebi konuşmaya yatkın olmadığı içindir.

Sevda papağanı hastalıkları?

Evde beslenen kuş türlerinin diğer kuşlardan hastalık kapması olası değildir. Çünkü diğer kuşlar ile temas halinde bulunmazlar. Bizler dışarıya çıktığımızda istemeden de olsa kuşlarımızı rahatsız edecek bakterileri eve getiriyor olabiliriz. Bu yüzden diğer kuşlar ile ve kuşların bulunabileceği yerler ile temas etmiş kişiler evcil kuşlarına dokunmadan önce ellerini dezenfekte etmeliler. Dezenfekte etmemizdeki amaç diğer kuşlardan bulaşabilecek olası zararlılardan sevda papağanlarını korumaktır.

  • Cıvık Dışkılama (ishal)
  • Gaga da Yamukluk
  • Ayak Sakatlığı
  • Kör Doğma veya Sonradan Kör olma
  • Sindirim Sistemi Bozukluğu
  • Çiçek Hastalığı
  • Mantar Hatalığı
  • İç veya Dış Parazit

Gibi hastalıkları vardır. Bu hastalıklar gıda tüketimleri , yanlış uygulama , zararlı bakteriler , gibi unsurlar sonucunda meydana gelir. Sevda papağanlarının hastalıklardan korunma yöntemlerinin en başında kafesin doğru konumlandırılması gelir. Bir kuşun kafesi rüzgar almayan ve yaşam koşullarına uygun hava sıcaklığı olan alanda olmalıdır. Bu işlemi yapmamızdaki amaç papağanın üşümesini ve üşümeden oluşabilecek rahatsızlıkları engellenmesidir.

sevda papağanı bakım ve özellikleri
Sevda Papağanı

Sevda Papağanı Özellikleri Nedir?

Sevda papağanlarının özellikleri içerisinde en bilindik özelliği çok renkli olmalarıdır. Sadece çok renkli olan türleri yoktur , sade renklerde de olabilirler. Gagaları küçük kuş olmalarına rağmen büyüktür. Tüy renkleri yeşil, sarı , beyaz , mavi , kırmızı , mor renklerini barındırmak ile birlikte karışık renkte olanlarda vardır.

Baş yapıları büyüktür ve yürürken pengueni andırır. Oyuncaklar ile oynamak onları çok mutlu eder. Kafeslerinde ayna, salıncak , renkli oyuncaklar gibi ürünleri bulundurmanız kuşunuzun strese girmesini önleyecektir. Stres altında hissetmeleri halinde çok fazla ötmeye başlarlar. Ötmeleri kalın olduğu için gürültü yapar ve bir sorun olduğunu anlamanıza yardımcı olur.

Sevda Papağanı Bakımı Nasıl Yapılır?

Aşk kuşu ismi ile de bilinen sevda papağanları , doğru seçilmiş olan kafesler içerisinde beslenmeli. Kafes boyutları küçük olmamalıdır. Küçük kafeslerde kuşlar rahat hareket edemezler ve strese girerler. Sevda papağanı sahiplenmiş ve kafes içerisinde besleyecek kişiler eş olarak beslemelidir. Eş olarak beslenmesi aşk kuşları için önemlidir.

Kafes içerisinde yuvaları , yuvaları içerisini doldurmaları içinde saman ve talaş parçaları gibi parçalar bulundurmalısınız. Kuşlar bu objeleri kullanarak yuva düzenini kurarlar. Daha sonrasında tünemeleri için uygun aparatlar takılmalıdır. Bu aparatlar kafesi daraltmamalı ve rahat bir ortam oluşturulmalıdır. Su ve yem kapları ulaşabilecekleri yerlerde olmalı.

Kuş yemi seçimleri doğru yapılmalıdır ve sevda papağanları için özel karışımlar içermelidir. Su kapları aşırı büyük olmamalıdır. Aşırı büyük su kaplarına kuşlar ayaklarını sokarlar ve hem suyu kirletirler hemde ayaklarından soğuk almaya başlarlar. Kafeslerin rüzgar alan yerlerde olmaması gerekir , kuşlar rüzgardan hasta olabilir ve tüy yapıları bozulabilir.

5/5 - (1 vote)

Yorum bırakın

admin olarak oturum açıldı: . Profilinizi düzenleyin. Oturumu kapat Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir